Geluksroute Leiden: mini-ritueeltjes

In het weekend van 11 & 12 november stond Leiden in het teken van de Geluksroute. Een prachtig Leids initiatief, dat al enkele jaren in meer Nederlandse steden leidt tot bijzondere ontmoetingen, aandachtig contact en een grote saamhorigheid.

Onder het motto ‘De omslag zit in een klein hoekje’ maakte ik in mijn werkkamer bij Dé Plek mini-ritueeltjes op maat samen met de gelukszoekers die de motregen trotseerden. Een hele serie mini-avontuurtjes, waarin ik het klein hield en improviseerde tot het precies goed was.

Zo begeleidde ik deelnemers bij het vieren van een gezinsfeestje, het overstappen van een drempel, het gedenken van een verlies en het bevestigen van een zeer persoonlijke keuze – zodat ze nét even anders de deur uit gingen dan ze binnenkwamen.

Reacties zijn gesloten.