Publicatie: waar begin je?

In vervolg op het dikke rapport Niet langer een Keuze heb ik met veel plezier een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de ‘publieksvriendelijke’ publicatie Waar begin je? Met leerlingen en leraren in gesprek over respect voor seksuele diversiteit.

Het is een kleurrijk boekje geworden, bedoeld om scholen en partners in het onderwijsveld te helpen nadenken over ondersteuning bij de verplichte aandacht voor seksuele diversiteit en zorg voor veiligheid voor àlle leerlingen.

In nauwe samenspraak met mijn opdrachtgevers heb ik zichtbaar gemaakt waardoor leerlingen, leraren en schoolleiders geïnspireerd raken en waar ze tegenaan lopen, als ze op school aandacht willen geven aan seksuele diversiteit. Het was een prikkelend en spannend schrijfproces: hoe ‘vang’ ik de lezer en hoe doe ik recht aan de nuances?

Het boekje is de publieksvriendelijke variant van een rapport dat de Onderwijsalliantie voor Seksuele Diversiteit eerder dit jaar samenstelde in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Dat het boekje goed is ontvangen, blijkt wel uit het feit dat binnen tien dagen na de lancering de eerste 2000 exemplaren reeds besteld waren. Je kunt het hier bestellen of downloaden!

Reacties zijn gesloten.