Jonge professionals in de groei: teamcoaching

Eén vraagstuk, twee dagen per week, drie professionals, vier maanden: verfrissende ideeën en uitdagende denkprocessen die organisaties met een vastgelopen probleem naar een oplossing helpen. Kickstart zet projectteams van jonge professionals in op vraagstukken die door de drukte van alledag blijven liggen. En ik was voor vier maanden de teamcoach van Team Fietsverlichting!

Van maart t/m juli ondersteunde ik het energieke team dat meedacht met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu over het gebruik van fietsverlichting onder Utrechtse studenten. Drie verse academici uit totaal verschillende studierichtingen en met totaal verschillende werkwijzen en leerstijlen gingen niet alleen aan de slag met een pittige opdracht, maar ook met het begrip bedrijfscultuur, met controverses tussen stakeholders, met hun eigen kwaliteiten en valkuilen en met een groepsdynamiek die tegelijkertijd verraderlijk en verrijkend was.

Natuurlijk liep het allemaal goed af. Ze brachten een gedegen onderzoeksrapport voort en presenteerden hun eigenzinnige adviezen aan een enthousiaste groep betrokkenen uit het verkeersveld. En ook niet onbelangrijk: deze ervaring hielp hen naderhand bij het vinden van betaald werk op het juiste niveau.

Opdrachtgever: Kickstart Your Social Impact

Reacties zijn gesloten.