Zorgprofessionals op de hoogte over roze ouderen

Ontbrekende mantelzorg, rouw, het uitkomen voor gevoelens op latere leeftijd, intolerantie en agressie: het zijn onderwerpen waar roze ouderen mee te maken hebben. Want wat als je door je seksuele voorkeur geen kinderen hebt om op terug te vallen, bijvoorbeeld omdat je kinderen je niet meer willen zien, toen je uitkwam voor je gevoelens? Of wanneer je geen kinderen hebt?

Je vrienden om je heen worden ook oud en zijn vaak niet in staat om mantelzorg op zich te nemen. Nog altijd ervaren roze ouderen angst voor afwijzing en hebben ze de neiging om hun geaardheid en daarmee zichzelf te verbergen. Sommige roze ouderen worden op dit moment zelfs gedwongen terug de kast in te gaan, wat leidt tot eenzaamheid en isolatie.

COC Groningen/Drente en Stichting LGBT Groningen organiseerden het symposium ‘Out & Vertrouwd’ op donderdagmiddag 9 oktober in Het Paleis in Groningen. Een middag over 50-plussers die homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender zijn. Tijdens dit symposium verzorgde ik een lezing voor zorgprofessionals, zorgopleidingen, welzijnsorganisaties en gemeenten over de aanpak van homovriendelijk beleid.

Opdrachtgevers: COC Groningen&Drenthe en Stichting LGBT Groningen

Reacties zijn gesloten.