Jongeren aan het woord: COC Youth Council

In aansluiting op de inspirerende Kinderrechtentop van UNICEF organiseerde ik samen met COC Nederland in het voorjaar van 2015 een aantal vervolgbijeenkomsten. Tenslotte waren er zoveel concrete thema’s, doelen en verbeterpunten op tafel gekomen, dat een enthousiaste groep jongeren hiermee nà de Kinderrechtentop verder aan de slag wilde. Dit resulteerde in de oprichting van de COC Youth Council. 

De COC Youth Council is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige werkgroep binnen COC Nederland, die fungeert als klankbord van jongeren, middelbare scholieren en studenten tussen 15 – 35 jaar uit het hele land. Zij adviseren het COC over alles wat maar met jongeren en gender/seksuele diversiteit te maken heeft. Daarnaast vertegenwoordigt de COC Youth Council lhbti-jongeren op zoveel mogelijk plaatsen en adviseert zij allerlei organisaties en instellingen. Als ’tiepmiep’ en moederkloek van het eerste uur faciliteer ik sinds de oprichting de maandelijkse bijeenkomsten van de Youth Council in het kantoor van COC Nederland in Amsterdam. Een klus om van te smullen! Ik schreef er zelfs een blog over.

Opdrachtgever: COC Nederland

Reacties zijn gesloten.